Hudik till playoff2

Efter mycket om och lite men, så gick Hudik vidare till playoff2.

 

En för mig mycket förvånande förlust på lördag, och en seger som satt långt inne på söndag så tog sig alltså Hudik vidare till playoff2.

 

Där möter man Enköping som i två jämna matcher slog ut Wings Arlanda.

 

Enköping är ett lag som gjort väldigt mycket mål både i allettan och i grundserien, men släpper även in en hel del mål. Ett ganska ungt och relativt orutinerat lag, som jag tycker att Hudik bör ha chansen att kunna slå ut.

 

Hudik börjar hemma nu på torsdag 3/3 och sen borta på lördag 5/3 och en eventuell tredje match på söndag.


S/L vs. Almtuna

S/L träningsspelar mot Almtuna…

 

Nu på tisdag träningsspelar S/L mot Almtunas J20 lag. Almtuna leder J20 elits östra fortsättningsserie och dom kan nog vara en bra värdemätare inför kvalet.

 

Ser också på HelaHälsingland att man nu är lite mer offentlig med nyheten som jag skrev om för ett par veckor sedan om Pelle Djoos och Björn Danielsson. Läs det här.

 

Själv ligger man och filar på uppspel och PP varianter inför morgondagens Mulle Meck spelen för mina grabbs.

 

Trevlig Helg


Fördel Hudik

Hudik har nu 2 matcher på sig på hemma plan att ta sig vidare till nästa steg.

 

2 bra perioder räckte för Hudik för att ta hem den första matchen mot Teg i Umeå arena.

 

Micke Sjödin sätter trean i öppen kasse och passar även fram till tvåan, en till kille som utmärkte sig i protokollet var Pontus Wernersson-Libäck som fick sig en 2+10 för checking from behind.

 

Har svårt att se att Teg skall kunna vinna två matcher i glysis, så nu bör man växla upp inför nästa omgång…

 

Noterade att nr2 i Teg Peter Rundblad har en bror som heter David Rundblad som det går rätt hyffsat för just nu. 44 poäng på 51 matcher är mycket bra för en back!

 

Läs reportage på HelaHälsingland.


Sorry

Det har gått lite trögt nu…

 

Det har varit lite si så där med uppdateringar så här i slutet av säsongen, men kommer skruva upp tempot inför S/L och Hudiks kvalresa.

 

Jag skall också be att få bikta mig. Förlåt mig kära fader ty jag har syndat… Igår var jag på Bandy, ja ni läste rätt. Grabbarna på isplätten bredvid ishallen hade tydligen en match som mina kära barn ville se, och för att inte någon stackare med krokig klubba skulle försöka värva över dom så kände jag mig tvungen att följa.

 

Hur det slutade? Vet inte, man ser ju för f_n inte bollj_veln. Men läste i tidningen att dom vann.

 

Måste även bekänna en sak till, jag hoppades verkligen att Bollnäs skulle orka stå emot Huge igår, hade varit riktigt kula att se ett riktigt hälsinge derby i kvalet. Men tyvärr så rasade det för Bollnäs på alla plan igår. Läs reportage på HelaHälsingland

 

Sitter och tittar på laguppställningarna som börjar ramla in på företagshockeyn, och än så länge så sätter jag min ”tjuga” på Länsförsäkringar. En liten varning för att Hudik fortfarande kan vara inblandade i kval då…

 

Avslutar detta med att synda igen, inget större fan av Hammarby men detta event skulle fler föreningar ta efter. Skapligt tryck i en div3 match. Nästan som en tisdagskväll i Hedesunda…

 

Och för att inte höja Bajen allt för mycket till skyarna. Säger bara WTF!

 


RIX FM's Foppa låt


Foppas farväl

Foppa tog farväl från den stora hockey scenen.

 

Då var det definitivt, en lång och framgångsrik karriär är över.

 

I våran generation törs jag väl säga att det inte finns någon större, Lidas och Sundin kanske är där och sniffar men i mina ögon är ändå Foppa den största.

 

Att som 14 årig hockeynörd sitta i gamla klubbrummet på ”borgen” och se när nr. 21 slår den där straffen som innebar OS guld, den har liksom alltid en plats på näthinnan den går helt enkelt inte att glömma. Sen att man försökt kopiera den där jäfla straffen i snart 20 år (ja på träning alltså) utan lyckas gör ju inte att den försvinner fortare.

 

Sen glömmer man inte heller en tokig foppa som skulle: -dra på Börje en jävla smäll när dom torskade SM finalen.

 

Med den spelstilen är det ett under att han har kunnat hålla på så länge som han gjort, i och för sig missat en hel del pga. av skador men det är ju inte konstigt. Det är bara att kolla ett par klipp på youtube så fattar man…

 

Han skulle säkert ha kunnat lira den här säsongen ut, men Foppa vill alltid vara bäst, att vara en i mängden är inte han grej.

 

Tack Foppa för alla minnen du gett oss, och du. Skit i Börje, och då snackar jag Salming. Om inte jag är helt ute och cyklar så gjorde han sin sista match i AIK…


Kvalartikel

Läs gärna denna artikel om kvalet till div1 även en liten notis om kvalet till tvåan.

Kval resultat

Bollnäs höll för trycket och Lindefallet föll med flaggan i topp.

 

BollnäsStrömsbro 5-2

Enligt hemsidan så gör Bollnäs säsongens bästa match, och som vanligt var det första linan med L-G, Jens Eriksson och Erik Källänge som skapade mest. Jag blir föga förvånad när jag ser att Strömsbro tappade humöret på slutet. Lyckas Bollnäs hålla tätt i ett par perioder nere i Gävle på tisdag så tror jag faktiskt att dom grejar det. Får inte Strömsbro ett tidigt mål så kommer dom att tappa tålamodet och bli griniga, och då vinner Bollnäs.

 

LindefalletHuge 2-3

Ja här höll man på att få käka upp sitt tips. Denna match hade tydligen lika väl kunnat vara en hemma seger. Synd att inte Lindefallet fick med sig en vinst för nu blir det tufft, tror inte Huge har torskat en enda match än så länge i år… Se reportage på HH


Fredags kval

Det blir en kvalfylld fredag.

 

Bollnäs tar emot Strömsbro hemma på Sävstås, man har torskat bägge matcherna i år, första matchen förlorade man stort borta med 10-4. Hemma blev det jämnare, en målrik match som man tillslut förlorade med 7-6.

 

Ikväll tror jag Bollnäs vinner, får man bara ordning på defensiven så kan det gå…

 

Mitt tips: 6-4

 

Eftersom Lindefallet slarvade bort 2 poäng i Hedesunda så får man alltså möte Huge, och tyvärr så måste jag väl säga att jag inte tror dom kommer att ha mycket att säga till om vare sig hemma på Mulle Meck eller på bortaplan… Huge har alldeles för bred och tung trupp och dom sätter mycket hård press över hela banan.

 

Det som kan ställa till det för Huge är vädrets makter, och dom kan man ju inte lita på…

 

Mitt tips: 3-8

 

Lycka till, och hoppas att det blir mycket folk på bägge matcherna!


SLUT

Då var denna säsong slut för oss, för vissa fortsätter den i ett par veckor.

 

Sista matchen spelades av ganska stabilt, första var väl lite si så där men som Peppe sa: Vi hade ju en buss i benen…

 

Andra och tredje var det inget snack, SHK hade inget att säga till om. Vi var det bättre laget helt enkelt.

 

En sak skall dom ha cred för eller rättare sagt nummer 5 i SHK som bjuder undertecknad på hederlig ”propp” mitt i plan, tyvärr så blev den stackarn utvisad, helt felaktigt tycker jag. Och i bytet efter åker han in i sargen och skadar sig.

 

Övriga matcher då, ja det gick väl som väntat tycker jag. Huge vinner över Strömsbro och tar seriesegern, Bollnäs hade inga problem med Hemsta och nyper sista kvalplatsen.

 

Lindefallet fick lite att fundera på inför kvalet, 5-5 mot Hedesunda är väl inget drömresultat direkt. Hoppas lappen får med sig Sandgren och Petter till kvalmatcherna mot Strömsbro, för där behövs dom.

 

Vi fick ingen vidare hjälp av Norrsundet i jakten på Sandviken, 27-0! Strongt av Norrsundet att hålla ut en hel säsong, blir det en till?

 

Ha dé


Tvillingarna Werner

Ja är inte dom här grabbarna kung så säg…


Scout

Klappar mig själv lite på axeln när jag läser om denna transfer…

 

I höstas var jag och tittade när S/L spelade mot Häradsbygden, och la då märke till HSS Viktor Hedman.

 

Nu har han fått ett kontrakt med Hedemora i div.1

 

Läs inlägget här


Helgen som gått.

Här kommer en liten uppdatering.

 

Våran match mot Skutskär kan vi bara glömma och lägga någonstans långt bak i handlingarna, sista seriematchen hemma och vi spelar pannkaks dåligt i 2 perioder. Inte förrän i sista perioden börjar vi bjuda till, och då var det ju alldeles på tok för sent. Torsk med 8-3…

 

Noterar att det ser ganska intressant ut i toppen av våran serie. Strömsbro och Huge gör upp om seriesegern nu på tisdag. Bollnäs måste ta minst två poäng mot Hemsta hemma för att vara säkra på en kvalplats. Skutskär som endast är två poäng bakom möter Järvsö hemma. Spännande, att se om Bollnäs håller för trycket… Jag sätter en ”tjuga” på att Bollnäs grejar det.

 

Det har varit ganska tyst under helgen angående S/L’s tilltänkta nyförvärv, undrar om det är någon som åker upp till Sundsvall på onsdag och hoppas att Percys pojkar får stryk?

 

Ha en bra dag.


S/L mot kvalserien

S/L rustar för kval.

 

S/L går som tåget och är i stort sett klara för kvalserien, bara en kollektiv härdsmälta skall kunna stoppa dom från att nu ta en direkt plats i kvalserien.

 

Strax innan deadline har man enligt SöderhamnsKuriren gjort klart med 2 nya namn. Det är Mattias Larsson senast i Valbo och Tomas Rosén senast i Sandviken.

 

Båda dessa lirare är forwards vilket kan tyckas lite konstigt då det är på backsidan man sett lite knaggliga ut. Hur tänkte man här?

 

Sedan har det ryktats om en trio betydligt namnkunnigare herrar, men det är än så länge bara rykten. Och då snackar vi ett par hyffsade backar i Micke Lindman och Pelle Djoos. Lindman klev tidigare under säsongen av sitt tränar uppdrag i Valbo för att det tog för mycket tid från det civila arbetet.

 

Att Pelle Djoos skulle vara aktuell är väl kanske inte lika osannolikt, brorsan är ju ass coach.  Sen är det Pelles assisterande coach Björn Danielsson som skulle vara aktuell. Men då är ju förutsättningarna att Sundsvall skall klara sig undan kvalspels hockey.

 

Sen snackas det om att man signat en backup för Patrik Eriksson som skall bli pappa inom en snar framtid, och det skall vara Johan Asplund senast i Danska högsta ligan.

 

Ja mycket rykten, återstår att se vad som är sanning och inte. Hursomhelst skall det i alla fall bli kul med lite kval hockey.


Jag är tillbaka!

Efter en kortvecka på höghöjdsträning i Vemdalen är jag nu tillbaka.

 

Vi kan väl säga så här, detta träningsupplägg vet jag inte om det passade mig direkt. Sänkt totalt i 3 dagar efteråt. Måste vara övertränad.

 

Har inte blivit mycket skrivit den senaste tiden, men det skall det bli ändring på nu. Det bör trilla in ett par inlägg idag…

 

Kan väl börja med ett par rader om våran match mot Sandviken i tisdags. Vi kommer till spel med 13 gubbar och en debutant i kassen, Eric Rösth. Jag måste säga att jag inte hade den bästa känslan efter uppvärmningen.

 

Innan matchen hade vi snackat om att Sandviken var lite på dekis och hade tappat en massa gubbar och var tunt med folk, det problemet hade dom löst till våran match. Dom hade minst 20 man med sig och såg riktigt heta ut på uppvärmningen.

 

Men när väl matchen började som kom den där sköna känslan att: -Fan det funkar ju… visst Sandviken hade lite mer puck men vi lyckades styra ut dom och dom fick aldrig till några riktigt heta lägen. När dom väl fick chansen stod där våran debutant i vägen och agerade mycket lugnt och säkert. Eric gör en kanon match.

 

Att sen vi eller rättare sagt Hedlund får utdelning på det mesta gör ju inte saken sämre, sätter 3 kassar och passar även till ett. Mycket bra match.

 

Vi vinner tillslut rättvist med 5-2.

 

Denna match fick jag även ett nytt smeknamn, det brukar bli ”gubbjävel”, ”skäggapa” eller något i den stilen. Men nu har dom tagit det till en helt ny dimension: ”ISMASKIN”. En mycket stilig ung herre med ett välansat ansikte myntade det efter att jag tro det eller ej, ramlat… Mycket fyndigt!

 

Måste kännas frustrerande att 2 gånger av 2 möjliga förlora mot ett lag som ställer en ismaskin på backplatsen.

 

Ha en trevlig dag,

 

Mvh,

ROLBAN!


RSS 2.0