Gameday

Derbydax, igen…

 

Idag beger vi oss till Bollnäs för att försöka spela till oss 3 poäng. Spelar vi lika disciplinerat som vi gjorde mot Hemsta så kan vi störa flera av topplagen. Återstår att se om övriga i laget har återhämtat sig bättre än mig efter söndagens skridskoåkning…

 

Lyckas vi lura Bollnäs på poäng ikväll så hakar vi faktiskt på i toppen, det vore kul så att intresset för hockeyn här inne i stan ökar. Piraterna har ju än så länge spelat fantastiskt, men då vi har spelat på samma dagar så känns det som om vi båda får en halvtaskig publiksiffra än att nån får en hyffsad. (knepig mening, ja…) Borde kunna ha olika matchdagar.

 

Bollnäs har öppnat serien bra, vinster över Skutskär, Sandviken, Skärplinge och Norrsundet. En övertidsförlust mot Lindefallet och enda riktiga plumpen mot Strömsbro 10-4 i baken.

 

Vi får se till att hålla koll på den där Källänge, han har gjort en hel del poäng…

 

Det brukar alltid vara roliga matcher mot Bollnäs, blir nog inte annorlunda ikväll.

 

Väl mött på Sävstaås 1930.


Div3

Det har spelats ett gäng matcher...

 

JärvsöHemsta 2-5, Järvsö torskar inför 311 hemmasupportrar. Oskärpa i avsluten och en hel del orutin verkar ha varit boven i detta drama som Järvsö hade behövt vunnit. Nu börjar det ”knorras” bland hemmafansen som efterlyser lite mer moral… Hoppas för hockeyns skull att publiken fortsätter komma till Järvsö arena…

 

Söndagens 11-1 förlust mot Huge är inte mycket att orda om, Huge är ett topplag och Järvsö har det tufft nu. Skotten 71-16 till Huges fördel. Men hallå! Ligger det något bakom ryktet om de tre ryssarna som det skrevs om i gästboken?

 

NorrsundetBollnäs 3-8, Bollnäs vinner en hockey parodi, läs utförligare artikel på HelaHälsingland.

 

SkärplingeSkutskär 1-8, hittar inget vidare till info om den matchen…

 

SandvikenStrömsbro5-6, Strömsbro vinner det svajiga toppmötet mot Sandviken. Se referat på Sandviken hemsida.

 

För vidare resultat i div3 gävleborg se här.

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]


Nils Ekman

Nisse Ekman och Norrsundet killen…

 

Ja det var ju inte så länge sedan vi hade ett sådant här fall i hockeyn här i krokarna.

 

Denna, gången var det Linus Lindberg som blev avstängd i 13 matcher. Ekman bör väl ha ngt liknande att vänta.

 

Och som sagt det är ju inte första gången den här herren är inblandad i tveksamma ageranden på plan. Läs denna blogg så hänger ni med på vad jag menar…

 

Vad tror vi han får???

 

Skriv en rad…


Ante till Timrå

Ante har skrivit ett korttidskontrakt med Timrå

 

Fram till och med den 11:e december skall Ante gå in och förhoppningsvis förstärka ett skadedrabbat Timrå försvar.

 

Rutin finns det i massor men har förmodligen en bit kvar till matchform.

 

Läs reportage här.

Vinst

Vinst över Hedesunda.

 

Vi möter ett Hedesunda som ställer upp på egen blå och väntar på att vi skall anfalla, spelar boxplay fast dom är 5 man på isen. Vi blir lite tagna på sängen då vi inte är direkt vana att föra matcher.

 

Efter en ganska medioker första period så lyckas vi samla ihop oss och vända på steken i andra. Här borde vi också ha punkterat matchen, men det ville sig inte riktigt med avsluten…

 

I tredje tycker jag att vi har koll på matchen och även fast Hedesunda gör 4-3 med 6 minuter kvar känns det ändå säkert. Danne O punkterar matchen med sitt 5-3 med lite drygt en minut kvar.

 

Skönt att vinna fast vi kanske inte spelar på topp.

 

Undertecknad skall denna vecka träna på att komma fri, blev alldeles för ren med deras målvakt och ni som känner mig vet ju att gör mig som bäst utan puck på små ytor. Eller förresten jag skiter i att träna på’t för det lär ju knappast hända igen, om det händer skjuter jag ett slagskott så nu vet ni det…

 

 

Så här skulle jag ha gjort…

 

Ha de’


Inställd match

LindefalletHuge är inställt, det kan ha något med snön att göra tror jag. Nu hoppas vi att det blir ett positivt besked för dom snart så dom får upp tak över mullemeck.


Gameday

Hedesunda hemma.         

 

Ikväll 1930 så är det dags att möta Hedesunda hemma på hällåsen.

 

Hedesunda spelade ifjol i div.4 och kom i mitten av tabellen. Vi spelade mot dom våran första säsong 08/09. Vi har faktiskt aldrig vunnit mot dom, torsk 5-4 första matchen och 2-2 andra matchen. I 2-2 matchen sköt vi 69! skott men målisen då Victor Andersson var som en vägg kommer jag ihåg, undrar om den rackarn står ikväll…?

 

Så här långt i år så har Hedesunda vunnit mot Skärplinge och Norrsundet och förlorat mot Skutskär och Sandviken med ganska klara siffror.

 

Väl mött på hällåsen 1930!


Häradsbygden

Vad är det med Jens Nielsen och alla hans comebacker...

 

Häradsbygden ser ut att få två hyffsade nyförvärv som skall hjälpa dom att klara sig kvar i div2.

 

Det är alltså Jens Nielsen och Janne Houkko som skall ansluta till truppen. Jens, har lirat sporadiskt i div3 de senaste 2 säsongerna med IFK Ore och Ludvika och gjort en hel del poäng.

 

Janne tvingades att lägga av ifjol pga. skada. Har han fått någorlunda ordning på sitt knä så kommer han att tillföra massor för ett ungt och orutinerat Häradsbygden. Tyvärr så är han numera mest känd som han som fick sin mobil stulen och en viss video läkt ut på nätet…

 

Läs artikel här.

 

18:e februari (sista omgången) kommer HSS på besök till Alfta, återstår att se om herrarna fortfarande lirar då.


Tvillingarna...

Pontus tillbaka efter skadan.

 

Efter att ha missat de 19 första serie matcherna pga. skada så var det i onsdags äntligen dags för Pontus Wernersson-Libäck att göra säsongs debut.

 

Enligt vad man kan läsa på Hudiks hemsida så matchades han in försiktigt, men när han väl var inne så gjorde han bra ifrån sig. I slutet av matchen då Kovland försökte bygga upp ett powerplay var bägge bröderna inne och gjorde livet surt för de stackars Kovlands spelarna som inte hade en minsta chans till någon form av organiserat spel när dom for runt som virvelvindar.

 

Skall bli kul att följa grabbarnas fortsatta karriär.

 

Matchen mot Kovland vann Hudik med 3-2, efter underläge med 2-0 så gör Linus först 2-1 och sen 2-2 och som grädde på moset så avgör Pontus med att sätta 3-2 för Hudik.

 

Skaplig comeback!


Div2

S/L torsk

 

S/L åker på en tillsynes onödig förlust mot Sätra/Oppala, torsk 7-5 trots ledning 4-3 inför sista…

 

Läs reportage på HelaHälsingland.

 


Uppdatering

Div.3

 

BollnäsSandviken 3-0. Sandviken med kort manskap fick det allt för svårt mot ett Bollnäs som enligt dom själva gör höstens match. Skotten 43-17 säger väl det mesta.

 

SkutskärLindefallet 3-1. Hittar inte mycket till info om den matchen. Rykten säger att Bölan har manfall, stämmer det? Bölans mål gjordes av ”Krogen”.

 

HedesundaNorrsundet 9-1. Inte direkt ngn skräll. Hedesunda kommer med lite självförtroende i bagaget till Hällåsen på fredag.

 

HugeJärvsö Flyttad

 

För vidare resultat i div3 gävleborg se här.

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]

 


Vi skottade bäst!

I en match där vi nästan håller ihop och klarar att spela hockey i 60 minuter.

 

Ett par spelare utnyttjade sina ”inte spela utomhus” klausuler, trots det så fick vi ihop 15+2 man för resa mot Gävle.

 

Innan matchen bestämde vi oss för att kliva upp högt och pressa Hemsta, och när vi hade puck lägga in på mål och jobba stenhårt på returer. Det var inte direkt läge för något finlir med en decimeter snö på isen. (som om det vore det annars då…)

 

Vi lyckades bra med våran plan i två perioder och 15 minuter och Hemsta hade aldrig någon riktig chans. Vi leder med 6-0 efter 2 perioder och borde ha satt ett par kassar i den 3:e också.

 

Tyvärr så unnade vi inte Linus att hålla nollan utan låter Hemsta sätta två enkla på slutet.

 

Kul för Alex som får sätta dit två baljor, grythunden fortsätter att producera och är nu uppe i mer poäng än han gjorde på hela säsongen ifjol. Men hallå till nästa match får du raka muschen, hade du inte haft den så hade killen lätt fått 2+2 för högklubba…

 

”Di gammle” Danne och Werner sitter och funderar på hur dom skall få plats med mössan under hjälmen, eller var det kanske på hur Bruce skulle lösa gisslan dramat…?


I dag är ingen bra dag...

I dag är en mycket tung dag, man inser vad liten betydelse allt annat har...

Var rädd om varandra!



Kommer inte att komma fler inlägg idag...

Matcher

Det har spelats ett gäng matcher...

 

I går fick Jesper Paepke återigen chansen från start när HHC hemma slog Sollefteå, denna gång som back i 2:a femman bredvid Johannes Westring. Linus Wernersson-Libäck inledde målskyttet för Hudiks del. Segern satt längre in än vanligt, inte förrän med 14 sekunder kvar avgör Andreas Arvidsson i ett PP som Linus jobbat fram.

 

S/L trummar på i serieledning, denna gång fick Avesta åka hem med 7-2 i baken…

 

Äntligen fick också Alfta vinna. Visar att man har moral och trots 1-4 underläge efter halva matchen jobbar ikapp och vinner med 5-4. Oj vad mycket lättare den bussresan hem från Malung måste ha varit än om man torskat igen… Kul!

 

Inga dramatiska matcher att raportera om i div.3, förutom att Hemsta ser ut att ha ryckt upp sig rejält, 14-3 mot Norrsundet och endast en uddamåls torsk mot Skutskär. Blir nog en tuff match i morgon. Återstår att se om det blir hockey eller snöskottning,

 

För vidare resultat i div3 gävleborg se här.

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]

 

 Ser att Lindefallet har fått förstärkning också, ingen lapp ingen krog men väl en get…


Förlust mot Huge

Två bra perioder mot Huge.

 

 

Vi gör två av säsongens bästa perioder mot Huge, men tyvärr så räcker inte det mot ett av de tänkta topplagen. Vi torskar med 6-2.

 

Fredags kvällens i särklass bästa spelare enligt mig var Alex Lyden, som bla. gjorde en räddning i sista perioden som höll ”monster” klass.

 

Och så var det det här med ”böteslistan” skall man få böta för självmål eller inte? Pengarna går ju till en god gärning.

 

Här kommer lite bilder från matchen. Info om övriga matcher kommer ikväll.

 

 

 
Lydda var kvällen bästa spelare.

 

 
Hedberg innan syret tog slut.

 

 
Kalle funderar över hur han skall få ihop pengarna till alla böter, jag köper ett par av dina hanskar…

 

 
Frasse i ett klassiskt brysselsteg


Utkast: Nov. 19, 2010

Ja då var det dags att ta ett steg till på tränarstegen…

 

Njae eller kanske inte ett helt steg men ändå, beger mig imorgon till alfta för att gå ”praktisk isträning u16 och yngre”.

 

Skall få lära mig vad som skall fokuseras på i vilka åldrar, pedagogik och allt det där som hör till en tränares vardag…

 

Men hallå! Jag fick ju lära mig att man skall över röda och skjuta ett stenhårt slagskott i plexit och sen låta forwards jobba… Funkar inte det längre?


Målvaktsbrist i Hedesunda?

Hedesunda söker målvakt…

 

 

Hedesunda använder sig av webben för att leta målvakt.


Huge hemma!

Topplaget Huge kommer på besök till Hällåsen

 

I kväll så har vi alltså match mot det förmodade topplaget Huge. Huge har börjat seriespelet som förväntat med klara vinster över Skärplinge 13-1 och Norrsundet 18-2. Man har också hunnit med att spela oavgjort mot Sandviken 5-5.

 

Huge som ramlade ur tvåan ifjol har inga planer på att göra något längre besök i div.3 utan siktar på att gå upp direkt tillbaka i år.

 

Skickade iväg ett par frågor till coach Thomas Mörk, som om jag inte är helt ute och cyklar gjort en säsong i S/L för en si så där 10-12 år sedan…

 

Tränare: Thomas Mörck, Ass: Magnus Karlsson

Senaste placering, serien: Åkte ur div.2.

Målsättning: Gå upp i div.2.

Försäsongen: LångshyttanHuge 3-4, HugeLångshyttan 9-0, HugeSandviken 6-4, HugeTeam Gävle 3-3,  HugeGimo 7-5, HugeIron 7-0, HugeStrömsbro 4-7, BollnäsHuge 4-6.

Spelaromsättning: Nya spelare: (Comeback) Erik Jansson, Fredrik Hallqvist, Martin Hammargren, Johan Ryman, Joel Salestedt ny från Hedesunda, Viktor Valén egna juniorer

Vilka tror du blir topplag i serien: Huge, Sandviken, Bollnäs, Strömsbro.

Hemmaarena: Kasthallen

 

Väl mött på Hällåsen 1930!

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]


Uppdatering

Det har spelats ett gäng matcher...

 

I gårdagens 14-4 kross av Kramfors aliansen fanns ett helt gäng spelare med 0270 anknytning med på isen i HHC dressen. Jesper Paepke fick säsongs debutera, och i mål stod Johan Larsson. Som vanligt hade Linus Wernersson-Libäck (5 poäng) och Micke Sjödin framträdande roller. Med i laget var även David Lindgren och Robin Ståhl.

 

S/L vinner på straffar över TG och befäster sin position som serieetta. Jimmy Lindström räddar poäng och sätter sedan avgörande straffen. Viktig kugge med all sin rutin från högre divisioner. Blir livsviktig senare när det vankas kvalmatcher…

 

Jag skrev tidigare om och när Kvick och Grims skulle göra comeback i Alfta. Nu har den ena gjort debut, nämligen ”kvicken” med sig hade han inte Grims utan däremot ”Kenta” som gjorde mål i debuten. Tyvärr så räckte det inte den här gången heller utan man torskar med 10-3 mot Sätra/Oppala.

 

Bollnäs vann över Skutskär med 4-3, läs reportage här.

 

Lindefallet förlorade mot Strömsbro, 6-3.

 

Konstaterar att Huge kommer med en 18-2 seger mot Norrsundet i bagaget till våran drabbning på Hällåsen imorgon. Huge vinner sista perioden med 10-0!

 

För vidare resultat i div3 gävleborg se här.

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]


Sudden torsk

En poäng med hem från Järvsö.

 

Visst kanske man skall vara nöjd med att ha med sig en poäng, men det ingår inte riktigt i min natur. Så jag är skitsur… (som vanligt)

 

Matchen börjar bra för våran del, 1-0 efter 58 sekunder och sen 2-0 efter drygt 6 minuter. Sen börjar spelet bölja fram och tillbaka, kanske kul för publiken men jag anade både ett och annat grått hår på båda lagens tränare.

 

Tyckte det var lite mer organiserat spel i andra perioden, vi blev lite pressade i början men sen kom vi tillbaka bra.

 

Tredje perioden blev jämn den med, men tycker ändå att vi hade ett litet övertag vi missar bla. 2 frilägen. I och för sig missar Järvsö en straff men ändå övertag för oss.

 

I sudden så var det jämnt skägg hela tiden och kunde ha slutat precis hur som helst, att Järvsö lyckas få dit en puck på slutet var mer en tillfällighet än skicklighet.

 

Kul med mycket publik på matchen och en klack som hörs. Men hallå, man hånar inte en spelare som är skadad. Oavsett hur det ser ut från läktaren kan man aldrig veta om en spelare är allvarligt skadad eller inte…

 

Undertecknads främsta prestation denna dag var väl att inte ramla på väg ut till bussen bärandes på en låda med ris och currykyckling!

 

Lycka till i fortsättningen Järvsö.

 

Mvh,

Niklas Jihde


Match!

Järvsö borta.

 

Då var det då dags för Järvsö bort, den enda matchen där det blir lite stämning på läktaren när man håller till i div.3 gävleborg. Även fast det är tisdag så lär det bli en 200-300 pers. på läktaren. Kul!

 

Järvsö har bara spelat en match än så länge eftersom den senaste matchen som skulle spelats mot Norrsundet blev inställt pga. isbrist. I sin första match torskade man rejält mot Sandviken. Man spännde bågen högt inför denna säsong och siktade på en kvalplats, personligen så tror jag att dom får det svårt att gå till kval.

 

Vi har i stort sett samma lag som mot Lindefallet, bättre skärpa i egen zon krävs idag, snabbare och bättre pass från oss backar. Sen får vi bli lite tuffare framför motståndar kassen.

 

Återkommer med resultat.

 

Passa även på att lyssna på Radio Ljusdals reportage inför matchen.


Sorg i Alfta

Alfta är en eldsjäl fattigare.

 

Läser på Alftas hemsida att en eldsjäl gått ur tiden. Per-Evert Mårtens har avlidit i sitt hem endast 53 år gammal.

 

Har haft en hel del med honom att göra både som spelare och domare, han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig i Alfta ishall.

 

Tankar går till anhöriga.


Fredrik Persson i Italien


En ny uppdatering från Italienska alperna.





Efter 16 omgångar så leder Frediks Brunico(Val Pusteria) italiensk högsta ligan med 41 poäng, 8 poäng före tvåan Ritten/Renon.

 

Ja det rullar på nu tycker Fredrik, som har fått mycket istid i både PP och BP, med mycket tid så kommer det även poäng. Fredrik som har lirat samtliga 16 matcher står på 12 poäng (5+7).      

 

Hoppas vi kan fortsätta på det här spåret, då har vi stor chans att ta hem mästerskapet i år. Brunico har aldrig vunnit och stan är ju hockey tokig så det hade blivit ett bra liv här nere i fall vi vinner. Säger Fredrik som redan i januari har chansen att vinna Coppa Italia, en variant av typ Svenska Cupen i fotboll… En cup med mycket prestige i som tränare Stefan Mair gärna vill vinna.

 
I tidigare inlägg så frågade jag om vem som var lagets stora stjärna och Fredrik sa då att det var Rob Sirriani som redan ifjol vann skytteligan, och på 16 matcher i år har han redan gjort 31 poäng. Hur tror då Fredrik han skulle klara sig i högre ligor?

 

-          Rob vann poängligan förra året och hade flera riktigt bra anbud från DEL/Österrike/Schweiz, men han hade ett år kvar på kontraktet i Brunico.

Jag tror inte han hade inte haft problem att vara en hyfsat producerande spelare i elitserien om han fått spela PP där hans stora styrka ligger.


Många av importerna i den Italienska ligan kommer från andra sidan sjön, och har pendlat mellan AHL och ECHL en hel del lirare har även gjort matcher i NHL.


Lycka till med fortsättningen av säsongen.


Söndag

Ännu en söndag i hockeyns tecken.

 

Började dagen med 2,5 timmes skridskoåkning med de yngre förmågorna i familjen. Därefter ett antal bords hockey matcher, jag vinner än så länge…

 

Sen så var det karjala cup, ett tråkigt slut på en annars helt ok turnering.

 

Följde även live rapporteringen från Hudiks seriefinal mot Östersund. Hudik vinner med 4-1. Linus Wernersson-Libäck gör ett och passar till 2. Micke Sjödin 1+1.  Svårt att få en uppfattning av hur matchen var, men skotten 42-19 säger det mesta kanske?

 

Snor ett citat från Hudiks hemsida.

 

” Linus Wernersson gör topprestationer i match efter match, snart är brorsan Pontus tillbaka. Jag vill redan nu ge motståndarlagen lite förhandsinformation; om ni ser nummer 9 och nummer 91 dyka upp på isen samtidigt! Spänn fast säkerhetsbältena och håll i hatten för då blir det åka av.”

 

Nu avslutas denna helg med att titta när Zlatan och Gatuso spöar Inter.

 

Ha de’


Matcher

Gårdagens matcher snabbt sammanfattat.

 

I div.2 hade S/L inga som helst problem med att vinna över Alfta borta trots att man endast kom till spel med 13 utespelare. Slutsiffrorna skrevs till 12-1 i S/L favör. Jimmy Lindström gör 7 poäng (4+3). På S/L’s hemsida kan man även läsa att Mikael Stenklyft tar en timeout från hockeyn. Man är nu ute och letar en ny back, hörde ett rykte att man letar i Lindefallet

 

I div.3 så åkte Bollnäs på sin andra raka torsk, denna gång blev Strömsbro för svåra. 4 tunga namn fanns på sjukdom/frånvarolistan. Simon Åberg, Jocke Johansson, Leo Hägglund och Tobias Samuelsson. 10-4 blev slutresultatet.

 

Sandviken och Huge spelade oavgjort i Sandviken 5-5. Sandviken åkte på ett par skador denna match, bla. en hjärnskakning som tydligen kom pga. av en armbågstackling. Sandviken var nöjd med publik siffran 150 pers…

 

SkärplingeHemsta 4-6

 

SkutskärHedesunda 8-1

 

NorrsundetJärvsö Inställd!

 

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]


Torsk

3 konstateranden från en trött back.

 

Ja, Lindefallet har ett bra lag, dom var ett par nummer för stora för oss ikväll. Vi får en jobbig start, dom får en bra. 2-0 efter ca.5min.  Mycket skridsko skickliga och stressade oss stackars backar rätt hårt… Vi torskar med 5-1, men är inte helt borta. Det är trots allt seriens förmodligen bästa lag vi möter.

 

Konstaterande nummer två, är man under 1,80 så får man tydligen backup vid oroligheter, är man över 1,80 får man klara sig själv… Men jag är inte bitter, jag brukar klara mig rätt bra själv... :-)

 

Konstaterande nummer tre, man skall inte käka ost och chilikorv när man tacklat en kille men överläppen. Det svider som faaan!

 

Tack och god natt!


Inställd match

Inställt!

 

Kvällens match mellan Norrsundet och Järvsö är inställd, tydligen problem med isen i Norrsundet.

 


Derby Fredag

Ikväll spelas det 2 derbyn i hockey hälsingland.

 

Vi beger oss till Hudik för att möta ”Bölan”. Bölan kommer med en sudden seger över Bollnäs i seriepremiären och vi slog ett mycket svagt Norrsundet med 13-1.

 

För vår del gäller det att vara på ”tå” när deras nyförvärv trampar igång, finns mängder med rutin där. Men å andra sidan kommer vi inte stå och vänta på att dom kommer, vi har stundtals visat att vi kan störa tänkta topplag och det skall vi göra även ikväll.

 

Vi har alla spelare tillgängliga ikväll och är grymt laddade.

 

I Alfta spelas det andra hälsingederbyt för kvällen. Alfta tar emot serietvåan S/L i div2. Alfta visade i senaste matchen mot Smedjebacken att på inställning kommer man långt. (klassisk klyscha)… S/L spöade i sin senaste match topplaget Hofors hemma på ”Borgen” och bör även om Alfta ryckt upp sig lite inte ha några som helst problem att vinna ikväll.

Bilder Norrsundet matchen


Här Kommer ett par bilder från Norrsundet matchen.


Danne B och Danne O firar ett av 13 mål...


Linus tyckte tydligen det skulle vara coolt att spela utan hjälm.

Grythunden fortsätter att producera.



Inte direkt trångt på Norrsundets avbytarbänk, blir en lååång vinter om det inte dyker upp fler spelare där…


Div3 uppdaterad

 Div3 premiäromgång

Huge-Skärplinge 13-1 som väntat hade inte Huge några som helst problem med att vinna över Skärplinge.

 

Bollnäs-Lindefallet 3-4(3-3) Lindefallet ledde med 3-0 inför sista, var det möjligen så att Bollnäs hade lite väl mycket respekt för Lindefallet i början?

 

Hedesunda-Strömsbro – Har inget resultat från denna match än… (Inställd!)

 

Hemsta-Skutskär – Inställt pga. snöoväder.


Vinst i hemmapremiären!

Enkelt i seriepremiären.

 

Vi vinner enkelt med 13-1, Norrsundet kom till spel med endast 10+1 och var aldrig i närheten av en chans. Får inte dom med sig fler folk på matcherna så går dom en riktigt jobbig säsong till mötes.

 

Match fakta här

 

Vi jobbar på bra hela matchen och det är bara under en 5-10 minuter i andra vi faller in i Norrsundets låga tempo, förutom Danne O som gör 3 baljor så var det ganska bra spridning på målskyttarna.

 

Vi skjuter 75! skott, så plus i Norrsundet måste målisen Jimmy Eriksson få.

 

På fredag kommer det att bli en helt annan match då vi möter Lindefallet i Glysis.

 


Seriepremiär!

Äntligen dags för seriepremiär.

 

Då var sista träningen innan seriepremiären avklarad, denna träning bjöd på en mycket trevlig överraskning. Stefan Wernersson gör sin första träning för säsongen, såg inte ut som han ens haft något uppehåll. Ett par träningar sen är han spelklar.

 

Vi var 25 man plus målvakter på isen idag, lite skridskoåkning och ganska mycket spel var innehållet.

 

Morgondagens motståndare Norrsundet har lirat två träningsmatcher, en mot Järvsö som de flesta vet hur den slutade. Och en mot Hedesunda som jag inte hittat ngt resultat på.

 

Skickade iväg ett par frågor till Norrsundet innan matchen:

 

Norrsundet

Tränare? Johnny Johansson och Ulf Svedlund.

Senaste placering, serien? Sist i div.4 (i år är div.3 och div.4 hopslagna).

Målsättning? Ta så många poäng som möjligt.

Försäsongen? Ett antal isträningar. Väntar på is hemma.

Spelaromsättning? Några slutat. Några nya bl.a. från Ockelbo som lagt ner.

Vilka tror du blir topplag i serien? Sandviken, Strömsbro och Skutskär.

Hemmaarena? Lindövallen.

 

 

Väl mött på hällåsen imorgon 1930!


Herman Hultgren

Spännande nyförvärv i div3.

 

Vansbro i div3. dalarna har gjort ett fint nyförvärv inför denna säsong. Herman Hultgren med 75 elitseriematcher och drygt 250 matcher i allsvenskan har ritat på för klubben.

 

Egna erfarenheter från den killen är på ett j18 sm i Sandviken när jag tittade på puck lite för länge, var som att åka in i en vägg… Såg han även ett antal matcher i Nyköping, där var han kung bland fansen.

 

I denna serie har man redan lirat 3 omgångar och som väntat är det Orsa som leder serien med 3 raka. Desto tyngre går det för Venjan Devils som har 3 torsk och -59. Vansbro ligger 3:a på 5 pinnar.


Div3

Div3 premiär.

 

 

Div.3 tjuvstartade på fredags kvällen, Sandviken slog Järvsö enkelt med 9-1 på bortaplan.

 

Detta till trots verkar det ha varit ett skapligt tryck på hemmapubliken, jag riktigt längtar att få spela där uppe igen…

 

Kung Sune verkar ha haft en skaplig kväll också, se referat på Sandvikens hemsida.

 

Jag tippar Sandviken i topp i år.

 

Kul att se att spelarna ställer upp och betalar den extra avgiften och eller jobbar in extra sponsor pengar, hade inte varit kul om dom tvingats kasta in handduken på grund av ekonomiska skäl…


Uppdatering!

Det har spelats lite hockey de senaste dagarna…

 

Hudiks resa mot allettan fortsätter, nu var det Njurunda som slogs med 9-4 på borta is. Kul för oss lite söder ut att det var Micke Sjödin och Linus Wernersson-Libäck som hade framträdande roller, tror till och med att Micke skickade en Njurunda lirare över sargen. Det är en riktig ”Sjödinare” det!!!

 

S/L slog Oppala/Sätra med 7-4 också det på borta is. Här gör Fredrik Persson 2 baljor, Grunka och Malm passar till 2 var. Skönt att se att grabbarna ”härifrån” levererar. Nabben efterlyser aggressivare försvarsspel, offensiven är han nöjd med.

 

Alfta går en tung vinter till mötes 2-13 i arslet på hemmaplan mot Team Gävle, på hemsidan är man bekymrad att ingen kämpar för klubbmärket…

 

Elin Johansson och det svenska U18 damlandslaget har en vinst och en förlust så här långt i fyrnationsturneringen i Ryssland, vinst mot Tyskland och förlust mot Finland. Imorgon väntar avslutningsmatchen mot Ryssland. Kommer utförligare rapport om detta senare…

Huge-Bollnäs

Ovagjort i div3 genrepet.

 

De förmodade topplagen Bollnäs och Huge spelade igår oavgjort 5-5 i Kasthallen.

 

Både Bollnäs och Huge har gjort mycket bra försäsonger. Huge har en förlust mot Strömsbro och Bollnäs har endast förlorat mot just Huge och Orsa.

 

På tisdag börjar seriespelet Bollnäs möter Lindefallet hemma och Huge  möter Skärplinge hemma.

 

Nu skall det bli skönt att spela lite ”riktiga” matcher.


Se spelschema här


Ha en bra dag!


Ledig dag

En dag i hallen.

 

En ledig dag går mot sin ända, vad har man då gjort denna lediga dag?

 

Jo 6 timmar på ishallen. Först 4 timmar med de yngre förmågorna i familjen, sen träning för den äldre, den varade dock inte altför länge eftersom hans ”syltrygg” inte riktigt återhämtat sig från Hemsta matchen i tisdags.

 

Fantastiskt att se de yngre lira lite spontanhockey, fick nästan släpa av dom för att få sig lite käk i mellan matcherna.

 

Wikegård tjatar om att vi inom svensk hockey tävlar för lite. Det problemet finns inte i våran familj, den som inte gick segrande ur matchen idag tjurade fortfarande vid sängdags och den som vann gick som på moln…Kul man skall visa känslor, eller?  

 

Synd att en sån fantastisk dag skall förstöras av att förlora mot fel kaffe, trodde det var dom som hade patent på att tappa 3 måls ledningar…

 

God natt!


Vinst mot Hemsta

Skön vinst i genrepet!


Ja, grythunden fortsätter att göra mål, Danne O har kommit på en ”ny” målgest och Larsson kan ju teka…

 

Vi vinner ganska komfortabelt med 6-2, som vanligt går det lite upp och ner. Som tur var blev det mest upp igår. I ungefär tio minuter i andra perioden var det lite si så där med skridskoåkningen och vi var lite tafatta vid linjerna.

Resten av matchen håller vi faktiskt en bra nivå. Plus till Freddan som trycker dit två baljor och även till alla junisar som går in och tar för sig mer och mer…

 

Det var även bra stämning i båset hela matchen.

 

Brukar inte skriva om motståndarna men måste slänga en känga till nr24 i Hemsta, man tackar faktiskt efter matchen fast man förlorar, det gjorde resten av dina polare…


Avstängning

Slashingen på Högberg

 

Då har då disciplinnämnden fattat ett beslut, 13 matcher och två månaders avstängning, för Linus Lindberg.

 

Är det ok?

 

Robin Rahm blev avstängd 2 år + böter för att dopat sig. Vad är värst att som Högberg och domaren säger att med baseball liknande rörelse slå av käken på 3 ställen på en motståndare, eller att försöka skynda på sin rehabiliterings tid ett par veckor…

 

Missförstå mig inte ingen av dessa företeelser är enligt mig ok, men det måste ju finnas någon rimlig gräns här.

 

Sen så kommer det här med polisanmälan upp igen, NEJ det skall inte polisanmälas tycker jag. Men å andra sidan om han gjort det där på stan inför lika mkt publik som var i Järvsö så hade killen suttit inne nu.

 

Se artikel i Aftonbladet här.


Hudik spelare i topp!

Niklas Johansson i topp i Div.1 B’s poänliga


Efter 14 omgångar så leder HHC’s Niklas Johansson poänligan i div.1b på 27 poäng.  I hela div.1 så är det bara Nyköpings Fredrik Håkansson som matchar den siffran.

 

Om vi kollar in målvaktsstatistiken så har vi Simon Nordh på en tredje plats med 93,28% i räddnings procent.  Framför honom i statistiken har vi gamle legendaren Göte Wälitalos son Daniel Wälitalo på 94.55%. Daniel spelar i Björklöven där vi också hittar ex. HHC keepern Björn Wållberg som har en imponerande räddningsprocent på 98,33 men då endast spelat 240min. Hur som helst en mycket imponerande siffra.



Genrep

Genrep på hällåsen mot Hemsta

Ikväll spelar vi sista träningsmatchen hemma mot Hemsta. Vi har lite revansch att kräva av dom då vi torskade bägge matcherna mot dom i fortsättnings trean ifjol. Hemsta har lirat en träningsmatch i år och fick oavgjort 3-3 mot div.4 laget Östhammar.

 

Vi har ett helt koppel spelare på frånvarolistan så det blir ingen lätt match ikväll, å andra sidan så lär ingen match denna vinter bli lätt.

 

Ett par frågetcken, kommer ”grythunden” Wernersson fortsätta att ösa in mål, har Danne O tränat in mer än en målgest så han kan sätta sina chanser, kommer Erik Larsson vinna en tekning???

 

Ja det är bara att komma upp så får vi se…

 

Syns ikväll!


Landslagstruppen

Tre kronors trupp till Karjala.

 

Sitter och funderar på vad jag skall tycka om Mårts första trupp, och kommer fram till att jag inte tycker så mycket förutom att jag absolut inte tycker att Andreas Jämtin bör finnas i närheten av ett landslag… Hade det varit så att han var 19-20 år och framtiden för sig så hade det varit ok att testa han. Men nu, nej det är inte ok…

 

Är inget större fan av Thörnberg heller, sedan han skallade Patrik Lostedt i en CHL match. Men han är ju iaf. en bättre hockeyspelare än Jämtin.

 

Vad tycker ni?

 

Se hela truppen här


Spelade matcher

Spelade matcher.

 

Här kommer ett axplock av träningsmatcher som spelats förra veckan. Det drar ihop sig till seriepremiär…

 

Tisdag: Skärplinge-Hedesunda  8-5

 

Fredag: Bollnäs-Huge 4-6. Bollnäs med 5 ordinarie spelare borta orkade inte stå emot Huge som ifjol spelade i div2 och satsar på att kliva tillbaka redan i år.


Sandviken
*-Lindefallet 7-0. Sandviken vinner enkelt, undra vad Lindefallet hade för lag med sig…?


Skutskär-Strömsbro, enligt uppgift 7-2... 

 

sasongentioelva

 

*)Läs inlägg om Sandviken


RSS 2.0