Patrik Ruiz

Ingen flytt till England för Putte.

 

Såg detta rykte på EP och tyckte jag var tvungen att fråga om det låg ngt som helst bakom.

 

Putte svarade att dom hört av sig, men att han inte hade nåt intresse att spela för dem.

 

Kolla på statsen så förstår ni nog att Tranås fansen känner sig ganska nöjda av att det inte blir någon flytt… Men å andra sidan var det nån som trodde det?



Småstadsliv

För er som missat.

 

Har både spelat med och dömt den här ”Lurven” och nej gott folk, han var inte helt klok på plan heller. Men man hade ju iaf. inte tråkigt när han var med…


Bollnäs-Sandviken

Bollnäs fortsätter att vinna träningsmatcher

 

Bollnäs träningsspelade i tisdags och vann med 6-4 över Sandviken.

 

Se referat på Bollnäs hemsida


Spelade matcher

Spelade matcher.

 

Här kommer ett axplock av träningsmatcher som spelats förra veckan. Det drar ihop sig till seriepremiär…

 

Tisdag: Skärplinge-Hedesunda  8-5

 

Fredag: Bollnäs-Huge 4-6. Bollnäs med 5 ordinarie spelare borta orkade inte stå emot Huge som ifjol spelade i div2 och satsar på att kliva tillbaka redan i år.


Sandviken
*-Lindefallet 7-0. Sandviken vinner enkelt, undra vad Lindefallet hade för lag med sig…?


Skutskär-Strömsbro, hittar inget resultat på denna, hör gärna av er om ni lirat…

 

 

sasongentioelva

 

*)Läs inlägg om Sandviken


S/L - Häradsbygden

Komfortabel seger för S/L mot unga Häradsbygden.

 

Jag hade precis gnällt färdigt på S/L’s nr13 Robin Lindqvist, tyckte han såg trött och ointresserad ut. Då levererar han ett smörpass till Simon Östlund som trycker dit en ”one timer” i nättaket. Sen var han ju självklart inblandad i 2-0 målet också… Och sen gnällde jag inge mer…

 

S/L har en fantastiskt bra målvakt i Patrik Eriksson, lugn och följsam i allt han gör. Han borde spela högre upp än div.2.

 

Ljusne linan med Pärla-Malm-Norman visar en grym energi, snurrar, bökar och stökar och får med sig en hel del utvisningar.

 

I Häradsbygden såg jag en lirare som stack ut lite, nr20 Viktor Hedman. Vass på grillorna och bra handleder, blev dock oftast ensam i sina anfall. Häradsbygden har ett väldigt ungt lag, knappt 20 bast i medelålder på laget som var på isen.    

 

Läs utförligare reportageHelaHälsingland

 


Old time Hockey

Slapshot

 

Här kommer en playlist, kanske inte världens bästa låtar. Men oj vilken grym film det är…

 

Kom att tänka på den när jag läste om fadäsen i Järvsö.


Järvsö-Norrsundet

Låter Aftonbladet sköta raporteringen på denna match.

Läs artikel HÄR.

Erik Högberg

Linus Lindberg



Fortsättning lär följa...


Sandviken

Sandviken drar sig ur serien pga. Ekonomiska bekymmer?!

 

Ser på Sandvikens hemsida att dom ev. blir tvungna att dra sig ur serien då man inte får ihop ekonomin.

 

Läs artikel från Gävletidningarna 21/10.

 

Mycket tråkigt att ett av topplagen kan komma att försvinna pga. att bidragen minskar från kommunens sida.

 

X-antal spelare blir klubblösa drygt en vecka innan seriepremiären. Hoppas vi alla kan hjälpas åt att hitta nya klubbar för de spelare som vill lira.

 

Man har satt fredag som deadline huruvida man skall dra sig ur eller inte, jag hoppas då iaf. att ni blir kvar.

 

 

LYCKA TILL!!!


Vinst igen...

skaplig rubrik...eller? Vinst på borta plan mot Järvsö med endast 13 man. Själv befinner man sig på höghöjds läger i Lofsdalen, och där kan man tydligen stanna för det går ju bra ändå... "Lill Werner" gör 3 baljor. Matchen vinner vi med 6-2. Om man kom från Ljusne skulle man kunna säga att det var jäsigt! Trevlig helg!

Landslagsuppdrag

Elin Johansson drar till Moskva!

 

 

Från att ha varit reserv och kommit med i sista minuten i september går nu Elin Johansson rakt in i damlandslagets U18 som skall till Moskva och lira en fyrnationsturnering. Ryssland, Tyskland och Finland står för motståndet och turneringen spelas 5-7 november.

 

Kul att vi får med hälsingland på landlags kartan, det är inte allt för ofta det händer.

 

GRATTIS!


Div2 premiären

Förlust för både Alfta och S/L.

 

 

Såg ingen av matcherna, men reflekterar över att S/L’s ass. tränare Olle Djoos efterlyser hunger, vilja och attityd i tidningen. Har man problem med det en seriepremiär då kan det bli tufft även för ett på ”pappret” grymt lag. Hade han sagt att det var premiär nerver då hade jag köpt det. Inställningen ska det inte vara något fel på i en seriepremiär på hemmaplan. Om det är som han säger så har firma Nabb/Djoos ett litet problem att lösa…

 

Kan inte annat än tycka synd om Alfta, hade ju varit kul om dom kunnat få till en vinst första matchen. Ser i tidningen att dom fått fart på Martin Ungh, han tillför mycket rutin och drar upp medelåldern avsevärt.


Förlust i Bollnäs

Inget gratis

 

Träningsmatchade igår mot Bollnäs, och även fast slutsiffrorna skrevs till 8-4 i Bollnäs favör så tycker jag ändå att vi tar ett par steg framåt i den här matchen.

 

Bortsett från första perioden där vi inte hade många rätt och helt fel inställning, så gör vi en bra match. Visar lite inställning och framförallt jobbar vi ihop dom 2 sista perioderna.

 

Bollnäs är ett bättre lag, det är det inget snack om. MEN dom får en hel del ”enkla” mål. Pucken studsar helt enkelt inte vår väg. Nån puck sparkar vi in, nån puck tror vi att vi har, skott utifrån osv… Vi å andra sidan får inte in dom där gratis puckarna, får slita ont för varje mål. Bök och stök mål, bortsett från Larssons friläge som han snyggt satte.

 

En rolig match att spela, bra stämning mellan lagen och inget tjafs. Blir nog lite annorlunda när serien drar igång.


Div2 premiär

Idag sparkar div2 igång.

 

Idag börjar 2 resor, S/L’s resa mot en playoff plats till div1. Och Alfta’s resa mot en förmodad jumboplats.

 

Behöver kanske inte vara någon nackdel för ett ungt Alfta att vara ”underdogs” ingen som helst press på sig, man har allt att vinna och inget att förlora. Två rutinerade rävar i båset, Kvick och Grims. När snörar dom på sig grillorna?

 

Hur fungerar S/L med att ha all press på sig? Nu skall man bara till playoff har man gått ut med. Och hur många av de ”egna” får verkligen spela när det hettar till?

 

Kul att följa ska det i alla fall bli.

 

Läs dessa reportage på HelaHälsingland

 

S/L

 

Alfta


Div3 träningsmatcher (korrigering)

Bollnäs blir farliga i år.

 

Bollnäs fortsätter att övertyga, i fredags var det Sandviken som slogs tillbaka med 5-2. Nyförvärven Claes Eriksson, Erik Källänge och Jens Eriksson kommer att tillföra mycket. Får man bara med sig dom spelare som finns i truppen även på borta matcher så kommer dom helt klart att vara med och slåss om kvalplatsen.

 

Enligt uppgift så åkte Lindefallet lite oväntat på en ganska klar förlust borta mot Strömsbro, 9-3. 8-0 efter första. Har dock inte hört hur laget såg ut, hur många av de nya som var med osv…


Vinst!

Skönt med en vinst.

 

Ok skönt med en vinst, men jag kan väl konstatera att det inte direkt gynnar min spelstil att spela med 8 stygn i ansiktet. Åkte mest runt och var grinig(inget nytt iof) och skyddade hakan… Men å andra sidan så lyckades jag väl reta upp en och annan Järvsö spelare också så helt bortkastat var det kanske inte.

 

Matchen då, jo den började med 1-0 redan efter 13 sekunder genom ”Grythunden” Wernersson. Jag tycker vi har koll på dem i stort sett hela matchen och kunde helt klart ha vunnit med betydligt fler mål om vi bara satt chanserna. Ett par individuella misstag som leder till ett par frilägen och undertecknad försökte komma med i protokollet genom att passa Järvsö till ett 2 mot 0 läge som dock Linus räddade.

 

Matchen hettade till lite på slutet efter att Järvsö inte tyckte om att Kalle gjorde ett nacksving på en kille som höll på att runda han, skönt att se känslor…

 

Retur på fredag i Järvsö, och då kommer det att bli en helt annan match. Igår hade JIK endast 11 man med sig och kommer att sälja sig mycket dyrare där uppe. Hoppas på mycket folk.

 


Då var det dags...

Äntligen!

 

Då var det äntligen dags, anledningen till att man fortfarande håller på. Seriestart tror ni. Nej säsongens första lagfest. När man håller till i våra divisioner är detta ett mycket viktig inslag.


Lördag 30/10 smäller det! 

Stora förväntningar på festgeneralen Danne Olsson, det är nu vi bygger lagsammanhållning som skall hålla ända in i mörka vintern. Och du har ju en hel del förtroende att bygga upp med tanke på de 8 stygn jag har mitt ansikte… Bitter? Nej, revanschsugen. Du får se till att hålla ögonen uppe när du ligger där och fiskar på bortre blå…


2 matcher

Tung div1 debut för Johan Larsson.

 

HHC gick på en mina uppe i Njurunda ikväll torsk 4-2. Johan Larsson fick en tuff första match i div1. Magnus Nilsson gör 2 poäng och visar än en gång vilka kvalitéer han sitter inne med. Utförligare referat på HelaHälsingland.

 

S/L fick oavgjort hemma mot Oppala/Sätra, enligt raporter så var femman med Norman-Persson-Melkersson framåt och backarna Larsson och Astner klart bäst. Linus Larsson på backen, det hade ju varit en fröjd att se…  J

 

Läs även detta reportage om Lindefallet.


Ärr

Resultatet av gårdagens träning.

 

Ja, då ser man väl snart ut som en riktig hockeyspelare då.

 

Ett litet tips till alla hockeylirare, försäkringen vi har genom folksam och hockeyförbundet täcker inte ärr.


Bäckis

Men hallå, jag då?


Nicklas Bäckström
skrev nyligen på ett 10-års kontrakt med Captial’s det firade han bl.a. med att köpa en varsin Ipad åt alla sina lagpolare.

 

Jag kan ju tycka att han borde ha gett mig något också, har ju trots allt dömt honom ett par matcher när han var junior/knatte…

 

Skämt å sido, rätt ödmjuk kille den där grabben. Läs mer om hans Ipad historia här.

 

Man kanske skulle lägga till att han över de närmsta 10 åren kommer att tjäna drygt en halv miljard.


                                                        Foto: Getty Images (Arkivbild)


Matcher

Kommande matcher.

 

Ikväll träningsspelar S/L mot Oppala/Sätra, där spelar en kille vid namn Kristoffer Bäckström. Ja han har en brorsa som det gått rätt bra för. Men Kristoffer har också med div2 mått mätt ett hyfsat CV. I Oppala/Sätra’s bås står Peter ”Strömming” Strömsten och basar.

 

Hudiksvall fortsätter sitt segertåg mot Njurunda borta imorgon.

 

Bollnäs möter Sandviken på fredag. Sandviken har matchat ganska hårt mot div2 lag vilket visar att dom satsar uppåt. Har Bollnäs fullt lag tror jag i alla fall att Bollnäs vinner, men det blir tufft.

 

Lindefallet spelar mot Strömsbro borta i Läkerolen på söndag, där får vi också en fingervisning ungefär hur dom ligger till.

 

Och som sagt vi har träningar Tis,Ons,Tor och en intensiv vecka avslutas med träningsmatch hemma mot Järvsö på Söndag 1700.

 

Hör gärna av er med resultat eller mer info om ni sitter inne på nåt jag missat…

 

[email protected]

 

 


Update

Det har hänt en del i hockey hälsingland.

 

HHC går på som tåget, nu senast vinner man med 8-1 på bortaplan mot Örnsköldsvik HF . Nya stjärnforwarden Magnus Nilsson gör 4 poäng(2+2). David Lindgren gör 2 poäng(1+1) och är nu uppe i totalt 4 poäng (1+3). Linus Wernersson-Libäck gör två ass. Och är uppe i 5 poäng(2+3) totalt.

 

HHC’s j18-elit åkte på ännu en förlust, denna gång mot Färjestad på borta is. Slutsiffrorna skrevs till 8-3. August och Jeppe gör en varsin balja och Anton noteras för ett assist. Dessa grabbar kommer att få dra ett tungt lass denna säsong…

 

Bollnäs och Järvsö har möts i en träningsmatch igen, denna gång i Bollnäs. 7-5 blev slutresultatet. Enligt Bollnäs en mycket komfortabel seger, där man ger cred till Järvsös keeper Hannes Persson som räddade 40 puckar.

 

Vi spelade igår mot Strömsbro, det börjar se bättre och bättre ut. I och för sig torskade vi med 5-3 men vi tar ett par steg i rätt riktning, man kan nu se en tendens till ordnade uppspel och framför allt så krigar vi som ett lag i den sista ”perren” som vi vinner. Ett par veckor till med hård träning så skall vi nog vara redo. Träningar Tis,Ons,Tor och en intensiv vecka avslutas med träningsmatch hemma mot Järvsö på Söndag 1700.

 

Johan Kallio håller nollan i Skelefteås 5-0 vinst mot Sundsvall i j18-elit norra. Johan är i topp på både räddningsprocent (98.65%) och antal insläppta mål per match(0.33). KUL!!!

 


VECKANS DISS!

Skall avsluta veckan med en sågning.

 

Ok eftersom ingen annan har tagit upp det så gör jag väl det själv då.

 

Satt i tisdags och njöt av det fantastiska programmet Glada Hudik teatern, Toralf fyllde år och åkte till ”Läkerolen” med polarna. Man ser glädje man ser spelare som bjuder på sig själva och ger Toralf, Bosse och resten av ligan minnen för livet. Tänka vad en kram kan betyda mycket. Hur nöjd var inte Bosse efter ha fått sin kram av Lars Jonsson?

 

Så långt är allting bara fantastiskt, Toralf går igenom gameplanen med Czarnecki, snackar lite skit med Wille Löfqvist och man ser den förre S/L spelaren Peter ”Strömming” Strömsten smyga runt i bakgrunden.

 

Sen var det då dags för match mot Djurgården, Hudik grabbarna fick en hälsning och Toralf ett grattis av speakern, allt på topp. Nu tar dock min kväll en dramatisk vändning, en kommentar jag inte ens tänker skriva ner fälls av en Djurgårds suporter riktad mot Toralf och hans gäng. Den hörs klart och tydligt och kan inte på något sätt och vis missuppfattas.

 

Jag blir inte bara riktigt förbannad jag blir ledsen för det svärtar ner oss andra hockeyintresserade människor.

 

Här hade jag velat att SVT zoomat in killen så alla fick se vem det var som fällde kommentaren och att sedan Brynäs skulle fått chansen att stänga av honom på livstid. Gärna tagit hans namn och lagt in det bilden också. Det framgick inte om någon annan åskådare omkring talade om för han att det där inte var OK.

 

Visst fokus skall inte hamna på den där killen men man kan ju tycka att nån skulle ha stått upp för sina medmänniskor.

 

Avslutar med ord tagna från Bosse:

 

-          Han förstår nog inte bättre…


Sågningen?! Jo den går till killen som fällde kommentaren...


NHL premiären

En helg i hockeyns tecken…

Då styr man kosan ner mot huvudstaden för att spana in NHL premiären, 5 OS-guld medaljörer på isen med Joe Thornton och Rick Nash i spetsen.

Kul skall det även bli att se Dan Hinote i en annan roll (Ass coach i Columbus) än slagpåse...

Vem minns inte denna???


Cred till Killen som vågade stå upp dock...

Trevlig Helg!

Tung förlust för HHC’s j-18 elit

Med minsta möjliga marginal förvandlades minst en pinne till noll

 

Har oturen en gång börja flina en i ansiktet så har den jäkeln en tendens att fortsätta. Många stunder i går hade Hudik tryck på Örebro, men skärpan och den lilla extra turen som man kan behöva ibland fanns inte där.

 

Att sedan Örebro gör 3-4 när det återstod ungefär 1/100 sekund blev liksom pricken över I.

 

Efter att ha sett matchen så tror jag i alla fall att Hudik tar så pass mycket poäng efter jul att man klarar sig kvar, och det är mycket viktigt för Hudik och framför allt för Hälsinge hockeyn.

 

Kul att se att den femma som skapade tveklöst mest framåt var den med Agge-Borgqvist-Jeppe där framme. Men likadant här som för resten av laget skärpan och turen fanns inte där.


Hofors-S/L

S/L åkte på säsongens första förlust.

 

Man skriver på hemsidan att det är svårt att ställa om till högre tempo när man spelat mot lättare motstånd.

 

Då måste man ju fråga sig varför fortsätter man då att spela mot sämre motstånd?

 

Tre matcher mot Alfta, som får det mycket svårt att hänga kvar i 2:an. 2 matcher mot Sandviken som spelar i div3. Dom gick i och för sig till alltrean ifjol men kom där näst sist med en målskillnad på 21-50 på 10 matcher. Det måste ha funnits andra lag att möta…

 

Matchen då? Jo den slutade 3-2 till Hofors.

 

Jag tror i alla fall att S/L kommer att tillhöra det absoluta toppskiktet i tvåan, men jag skulle helt klart lagt upp försäsongen annorlunda…


Torsk

Säsongens hemmapremiär slutade med förlust.

 

Ja det var väl inte direkt oväntat, men jag tycker ändå att vi hänger med bra. 1-1 efter första, Danne Olsson sätter enkelt ett friläge. Sen tror jag han hade slut på målgester för han borde ha gjort ett par till…

 1-2 efter andra, är fortfarande med i matchen, skärpa i avsluten och vi hade nog till och med kunnat vara i ledningen här.

  I tredje tappar vi dock ganska rejält, framför allt i egen zon och Bollnäs rinner ifrån. Danne Brolin sätter 2-5 från blå men vi får i alla fall inget riktigt häng på dom. Slutresultatet skrivs till 2-6. ”Gallren” imponerar igen, skönt att se att det fylls på underifrån så man kan lägga av snart. Plus också till linan med Hedberg-Larsson-Freddan.

 

Nya tag på söndag 1700 då vi träningsspelar hemma denna gång mot Strömsbro, som vi har en del att ta igen på efter 7-0 förlusten där förra veckan…

 


Gameday

S/L körde än en gång brutalt över Alfta

 

När man kommenterar en 15-1 vinst så borde man kanske framhäva alla målskyttar och den fantastiska skottstatistiken(80-25!!!), men det gör jag inte. Orkar helt enkelt inte. Hörde nån som sa att inte ens publiken tyckte det var roligt på slutet…

 

Desto roligare är det att man beger sig till Hofors idag för att träningsspela mot ett lag som förhoppningsvis bjuder på lite motstånd, viktigt att dom fick till den matchen.

 

Vi spelar säsongens första hemmamatch idag, möter Bollnäs som spelat ett antal träningsmatcher mer än oss och fått ett par fina nyförvärv. Blir säkert en tuff nöt att knäcka, men spelar vi som vi vet att vi kan och håller oss från utvisningsbåset så bör vi hänga med tycker jag…

 

Stort PLUS till Bollnäs som gör PR för vår fina ishall och cafeteria på sin hemsida. RESPECT!  


Hudik vann

Hudik J-20 vs. Lindefallet

 

Hudik vann med 3-2, men enligt rapporter så skall ”Bölans” första femma sett riktigt vass ut med Fredrik Eriksson som center!?

 

Nån som har mer info om laguppställningar, skott m.m.?


Inget kontrakt för Ante

Det blev inget kontrakt med Islanders för Anders Eriksson

 

Som jag skrev för ett tag sedan så var Ante på så kallat tryout kontrakt med Islanders.

 

På söndag blev det dock klart att det inte blir någon fortsättning i Islanders organisation.

 

Mer info här.

 

Undra nu var Ante tar vägen…


Länge leve YOUTUBE

Om youtube funnits när jag var yngre så hade jag förmodligen varit proffs nu...

Jag var helt kass på att tejpa klubban i yngre dar, skönt att dom lagt ner lite tid på detta fenomen som är väldigt underskattat!!!

Helgen

Snabb uppdatering från helgen

 

Själv spenderade man helgen i Stockholm, så uppdatering för egen del har skett via cyberrymden och sms…

 

250! Personer såg Järvsö åka på däng mot ett Bollnäs med stort antal ordinarie spelare borta. Bollnäs vinner med 5-1 och deras U16 killar får mycket beröm på hemsidan av tränare Stefan Danell. Var nog inte direkt den starten nya Järvsö tränaren Niklas Henriksson önskat sig. Fantastiskt roligt att 250 personer såg matchen.

 

HHC’s j18-elit åker på pumpen igen, torsk med 13-0 mot Västerås… Nu måste nog Johan hitta på något. I och för sig är det ju som viktigast att ta pinnarna efter jul, för att klara sig kvar. Men det kan ta tid och hitta självförtroendet om man tappar det, och utan tro’n på sig själv vinner man inga matcher.

 

Fredrik Persson och hans Brunico (Val Pusteria) fortsätter att vinna man har nu 5 raka vinster i italienska högsta ligan. Fredrik har gjort 2 poäng(1+1) på dessa matcher Rob Sirianni som Fredrik tidigare i bloggen förutspådde bli poängkung har 11 poäng på 4 matcher(5+6)…!

 

Detta var bara ett litet axplock vad som hänt i helgen, ikväll lirar Lindefallet träningsmatch mot Hudik j-20. Det skall bli kul att se hur det går…


Uppdatering

Lokal uppdatering

 

S/L träningsspelade häromdagen mot div3 laget Sandviken igen, och vann än en gång enkelt med 7-0. Robin Lindqvist gjorde 4 poäng. Nu möter man Alfta igen den 5:e oktober, där kanske man skulle haft ett lite vassare motstånd, med tanke på hur Alfta sett ut på sista tiden…

 

Alfta åkte på en rejäl omgång mot Hofors, torsk med 1-12, vad händer där uppe? Och inte blir det bättre av att de senaste säsongernas poängkung Niklas Näslund är långtidsskadad. Vem skall nu göra deras mål?

 

Skall bli intressant att höra resultatet från träningsmatchen Järvsö-Bollnäs som spelas ikväll i Järvsö. Järvsö har ju som mål att gå till playoff och man får väl en liten indikation imorgon hur man ligger till. Se reportage med/om Järvsös nya tränare Niklas Henriksson här.

 

Hudiks segertåg rullar vidare, 8-0 mot Kramfors-Aliansen. Matchens lirare blev Linus Wernersson-Libäck.

 

Hudiks J18-elit tog sin första seger igår mot Valbo 4-1. Jesper Paepke assisterar till 3-1 och  4-1.


RSS 2.0