Foppa till AIK!

Måste som så många andra beröra detta ämne.

Nån sa att:
-Han har iallafal inte sagt nej!

Nån sa:
-Vi pratade mest om väder...

Kan det måhända vara så att AIK behöver lite publicitet...

Jag tror det är lika stor chans att Foppa signar ett lukrativt 15års-kontrakt med Löven som att han spelar i AIK.

Men då säger AIK'arna:
-Men hans tjej bor ju i Stockholm...

Jag säger:
-Och...


Hudik rustar!

Hudik gör klart med ytterligare 2 namn.

 

Henrik Lantz

 

Johannes Westring

 

Kul att se att satsningen fortsätter, truppen börjar se mycket stark ut.

 

Johannes har ju erfarenhet av Hudik sedan tidigare och Henrik Lantz med sin allsvenska rutin kommer med all säkerhet att göra en hel del nytta i Glysis i vinter.

 

Kul också att David Lindgren får a-lags kontrakt.

 

Nästa fråga att lösa är väl målvakts biten, finns ju tre namn med hälsinge anknytning som borde vara högaktuella för ett kontrakt. Eller?

 

Johan Larsson med Söderhamns IK som moderklubb, Johan hade en stor del i att HHC’s J18 lag gick så bra som dom gjorde ifjol.

 

Petter Söderström med Alfta som moderklubb, gick till Alfta ifjol efter ett par säsonger i Timrås J18/J20 gick sedan till HHC i samband med Simon Nordhs flytt till Örebro.

 

Simon Nordh HHC’s egna produkt som ifjol fick känna på hetluften i allsvenskan med Örebro.


Lindström klar!

En forward som helt klart kommer att göra nytta i Hudik.

 

Då var det klart med Jonas Lindström, viktig pusselbit i Affes lagbygge.

 

Skall bli kul att se om han kommer upp i samma siffror som sist i Hudik tröjan.


Lycka till!


Innebandy

Bäst på stor yta utan boll.

 

I brist på annat så skall jag bara såga mig själv med denna lilla notis.

 

I innebandy bör man främst vara snabb och ha bra handleder, besitter ingen av dessa kunskaper. Utan jag gör mig själv mest rättvisa på stora ytor utan boll.

 

Vadan detta inlägg? Jo, på måndagar samlas ett gäng glada hockeyspelare i SIK och försöker sig på någon form av innebandy som förmodligen skulle få innebandyfolk att vilja låsa in oss i något tryggt förvar lång bort ifrån allmänheten.

 

Trevlig Kväll.


Nyheter i HHC’s trupp

En liten läges koll i HHC’s trupp

 

Läser på HHC’s hemssida att följande är kontrakterade till kommande säsong.

 

Andreas Arvidsson
Mathias Eriksson
Anders Danielsson * ny från Mariestad (div1)

Mikael Pettersson
Johan Dahlberg
Nicklas Pettersson
Hampus Wall
Pontus Wernersson
Linus Wernersson

 

Kul att se att man tidigt gjort klart med Pontus och Linus, dom kommer säkert att ta ett par steg till i vinter.

 

Själv är jag intresserad av att veta hur det går för ”Grunka” som jag som många andra inte trodde skulle gå så pass bra som han gjorde i HHC i vinter. Ett "energiknippe" och en perfekt ”trilling” till Pontus och Linus… Han får väl ett nytt kontrakt?

 

Jimmy Danielsson fantastiskt rolig att titta på, förmodligen inte lika rolig att möta. Blir han kvar, eller är han för dyr?

 

Läste idag på HH att Affe är ute efter Jonas Lindström och Johannes Westring. Lite fakta ang. Jonas som gick ifrån HHC och div1b till Kristianstad i div1f ifjol. Att gå från 57 poäng i Div1b 08/09 och 23 poäng denna säsong i div1f, vad säger det om klassen på div1b? Kan bero på många olika faktorer, tyckte bara att frågan måste lyftas…

 

Ryktas även om att Micke Sjödin tränar med HHC, blir det en comeback i Hudik?

 

Tycker att Hudik gör helt rätt i att satsa ungt och med spelare som har erfarenheter av klubben.

Bengans Timeout

7.5 Sekund…

 

Hade vi gått till final hade ingen ryckt på ögonbrynen angående denna timeout, nu torskade vi och den ifrågasätts av hela världen.

 Jag ifrågasätter straffskyttarna mer, hade velat sett Jonas Andersson och Pääjärvi-Svensson ta dom istället för LHC lirarna. Men det är ju lätt att vara efterklok…

 

Tycker ändå att denna VM turnering var en av de roligare ur svensk synvinkel på ett par år, mycket kul att se det yngre gardet, stommen för herr Mårts.

 

Mest av alla har jag imponerats av Oliver Ekman-Larson. Vilken kille!  Kommer från allsvenskan och går in helt respektlöst och bara levererar, tvekar inte en sekund på att han kommer att lyckas i NHL.

 

Och just ja, vi tog ju brons det är ju faktiskt inte dåligt alls.


Sista Månskensrinken i Hälsingland?

Ja då var snart klassiska Tallmon i Bölan ett minne blott.

 

Föreningen kämpar febrilt med att få tak över huvudet, och med tanke på säsongen som varit kan man inte klandra dom…

 

Skickade ett par frågor till en legend i LSK, Magnus ”krogen” Wallin.

 

1. Hur ser det ut, blir det byggstart redan till kommande säsong?

Du läste väl antagligen i tidningen att vi ansökt om pengar av kommunen!  Och ansökan skickades in i måndags så nu är det bara att hoppas. Skulle vi få pengar så är det bara att sätta igång.

 

2. Har denna vinter bidragit till att ni jobbat ännu hårdare med att få tak över huvudet?

Humöret har väl inte varit på topp bland snöskottare direkt!  Så visst har vi inom hallgruppen insett att nu måste det till nåt om vi ideella arbetare ska orka med å driva hockeyn vidare i Lindefallet.

 

3. Jag ser att byggandet är indelat i 3 etapper, vad ingår i ettaperna och vad har ni för tidsmål?

Jag kan rekommendera att du går in på vår hemsida så kan du läsa lite dokument under länken hallprojektet. Vi har ju hållit på i projektgruppen nu i typ 2 år och får vi ingen respons från kommunen nu så vet ja faktiskt inte vad vi ska göra. Efter en sådan här vinter börjar man lessna ganska rejält och funderar över hur verksamheten utan tak ska orka överleva.

 

4. Ni byter väl inte ut musiken, ok att ni byter system men inte musiken…?

Så länge Per Söde sitter i musikkuren lär det fortsätta i samma härliga spår allt från barnvisor till Eddie Meduza!  Skulle tro att det finns nog ingen arena där musikvalet är så blandat.. Det är väl bara Göran Hermansson som står i båset där du brukar sitta som har lite svårt att göra sej hörd ibland.

 

5. Hur går försäsongsträningen, för det blir väl en säsong till?

För egen del är försäsongen väldigt diffus.  Men ungdomarna kör innebandy 1 ggr i veckan.. Själv sträcker ja både baklår å ljumskar bara jag tittar på en innebandyklubba!! Ja för egen del har ja sagt att ja ska sluta men man är väl inte sämre att man kan ändra sej.. 27 seniorsäsonger börjar ta ut sin rätt emellanåt. Sen har vi ju ett nytt tränarteam i år alias Lappen, Tomas Händel, Daniel Kvarnvall. Och ett å annat nyförvärv på G så det kan kanske bli en intressant säsong att se framemot.

 

Jaha, där fick man sig ”känga” för sina utvisningsminuter också. Första men förmodligen inte sista…

 

Det är med blandade känslor man ser klassiska Tallmon försvinna, man har många fina minnen därifrån.

 

Men om man tittar på hockeyns bästa så är det ju ett måste för utvecklingen av hockeyn att få en hall.

 

Gå in på Lidefallets hemsida och klicka er vidare till hallprojektet så får ni som sagt utförligare information.

 

Fortsättning följer!


Första övergången

Ingen större skräll eller nyhet att Johannes Mattson spelar i S/L kommande säsong. Söderhamn tappar en mycket bra målvakt, hoppas både för Johannes och hockeyn i sig att han får spela.

Kan inget annat göra än att önska lycka till.


Hälsinge spelare på vift…

Vore det inte kul att se dessa herrar i någon klubb i hälsingland snart?

 

Jonas Olsson

 

Patrik Ruiz

 

Fredrik Persson

 

Nu är nog inte jag den enda som tycker så, tror säkert att Affe i Hudik gärna skulle vilja se herrarna i HHC´s trupp till nästa säsong.

 

Jonas och Putte har redan gjort ett par säsonger i HHC, sedan har deras karriärer sett snarlika ut. Putte har spelat söderut med Tingsryd och Tranås, även gjort en säsong i Norge för att sedan komma tillbaka till Tranås. I Tranås vann han den interna skytteligan den här säsongen.  Jonas drog också söderut till Tingsryd, sen över till Norge och där har han blivit kvar. Efter 3 säsonger i Furuset så spelar han i år i storklubben Vålerengen. Har för mig att han hamnade väldigt högt i ett styrketest som gjordes på norska spelare inför den här säsongen. Som tränare har han i år den forne storspelaren Espen Schampo Knutsen.

 

Fredrik flyttade tidigt ner till Karlstad där han spelat både J18 och J20 elit/superelit med Färjestad. Efter Färjestad så var han en sväng i Brynäs, Tierp och även han en säsong i Tingsryd. Säsongen 04-05 kom han till Rögle där han blev kvar i 4 säsonger. Den sista säsongen var han assisterande kapten bakom Kenny Jönsson. Stort! När Rögle gick upp i Elitserien 08-09 blev det inget nytt kontrakt, innan han kom till sin nuvarande klubb Aalborg i den danska ligan så gjorde han ett par matcher i Tyska 3:e ligan med Halle.

 

Kul att se hur deras karriärer har följts åt. Detta gör det ganska intressant, sannolikheten att dom skulle nappa på att komma ”hem” och lira tillsammans känns ganska hög eller?

 

Vi hoppas att fortsättning följer……..

 


Säsongen 2010/11

Tänkte ge mig på ett litet blogg försök.
Bloggen kommer till 99% handla om hockey. Kommer att skriva om lite allt möjligt. 

Färjestad
Hälsinge hockey

Spelare från hälsingland
Söderhamns IK

Är några av de punkter som kommer att beröras.
 


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0