Fredrik Persson i Italien


En ny uppdatering från Italienska alperna.





Efter 16 omgångar så leder Frediks Brunico(Val Pusteria) italiensk högsta ligan med 41 poäng, 8 poäng före tvåan Ritten/Renon.

 

Ja det rullar på nu tycker Fredrik, som har fått mycket istid i både PP och BP, med mycket tid så kommer det även poäng. Fredrik som har lirat samtliga 16 matcher står på 12 poäng (5+7).      

 

Hoppas vi kan fortsätta på det här spåret, då har vi stor chans att ta hem mästerskapet i år. Brunico har aldrig vunnit och stan är ju hockey tokig så det hade blivit ett bra liv här nere i fall vi vinner. Säger Fredrik som redan i januari har chansen att vinna Coppa Italia, en variant av typ Svenska Cupen i fotboll… En cup med mycket prestige i som tränare Stefan Mair gärna vill vinna.

 
I tidigare inlägg så frågade jag om vem som var lagets stora stjärna och Fredrik sa då att det var Rob Sirriani som redan ifjol vann skytteligan, och på 16 matcher i år har han redan gjort 31 poäng. Hur tror då Fredrik han skulle klara sig i högre ligor?

 

-          Rob vann poängligan förra året och hade flera riktigt bra anbud från DEL/Österrike/Schweiz, men han hade ett år kvar på kontraktet i Brunico.

Jag tror inte han hade inte haft problem att vara en hyfsat producerande spelare i elitserien om han fått spela PP där hans stora styrka ligger.


Många av importerna i den Italienska ligan kommer från andra sidan sjön, och har pendlat mellan AHL och ECHL en hel del lirare har även gjort matcher i NHL.


Lycka till med fortsättningen av säsongen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0