Oj nu händer det grejer...

Ännu en veckas höghöjdsträning avklarad.

 

Bortsett från en magsjuka så var det en fantastisk vecka i Åre, tur att man hade ett par extra kilo att ta av, men nu är jag deffad och ”skit snygg”.

 

Under veckan har det ju hänt en del.

 

Hudik har blivit utslagna i kampen om en allsvensk kvalserie, Enköping blev för svåra på bortaplan. 3-0 i arslet och respass. Och härmed börjar ”silly season”. Johannes Westring, Jonas Lindström och Magnus Nilsson är de enda som är kontrakterade för nästa säsong. Mest nyfiken är jag på om tvillingarna werner blir kvar eller om dom får chansen att prova på något nytt? Hoppas på lite inside info här…

 

Alfta hade chansen att säkra div2 platsen nästa år i en direkt avgörande match mot Orsa, men den tog man inte utan åkte på en 6-2 förlust. Nu får man förlita sig på att ”rätt” lag går upp i div1 och på så sätt få sig en gratis plats i tvåan.

 

S/L har börjat sin kvalresa, och resan började med en blytung torsk mot Falun med 5-0, den följdes upp med en lika tung vinst mot Valbo med 4-3, i den matchen svarade Fredrik Persson för 2 mål. Och det verkar som om S/L har anammat varannan matchs systemet för man torskar sen mot Skedvi/Säter med 1-0. Och nu igår så vinner man på bortaplan mot Lindingö. Kan tyckas lite underligt att man har 2 av sina bästa spelare borta på jobb när kvalet börjar…Eller? Dom var tillbaka mot Lidingö och sätter 3 baljor var. Dom var även med mot Skedvi men hade 60 mil bilåkande i kroppen så dom hade svårt att göra sig själv rättvisa i den matchen.

 

Igår så var jag och tittade på Hudiks J18-elit i deras kvalmatch för att hålla sig kvar i eliten. Och jag blev faktiskt ganska förvånad och besviken av vad jag såg. I två och en halv period så åkte man runt och såg totalt ointresserad ut, bjöd inte alls upp till kamp. Fokuserade på helt fel saker, letade tacklingar och gruffade efter avblåsningar… Mycket förvånad att inte det inte togs en timeout redan i första, och i andra skulle man gått ner på folk. Efter 10min i tredje så börjar man kämpa och gå rakare på mål men då var det alldeles för sent eftersom man redan låg under med 4-1. Inte många som höjde sig över mängden. Men två lirare som iaf kämpade varje byte man var inne var 94orna Mattias Parsmark och Ludvig Fredlund. I Falun lirade en gammal OS-lirares avkomma, nämligen Jarmo Mäkitalos son Tom Mäkitalo.

 

Nä nu stänger vi av hockey skallen för idag, god natt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0